Cursuri
 
Competente antreprenoriale in economie sociala  

Competente antreprenoriale in economie sociala
S-au incheiat inscrierile pentru cursuri!

Curs autorizat CNFPA, recunoscut de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii
Mamaia (jud. Constanta). - o sesiune pentru 16 participanti

Perioada de desfasurare:
14.09 – 18.09 2011

Inovatia si evolutia sociala au pornit de-a lungul istoriei de la oameni care au impletit viziunea unei schimbari cu forta si curajul de a actiona.

Acest fapt nu s-a schimbat nici pana in prezent, doar instrumentele propuse sunt altele. Intr-un context mondial si national in care atat serviciile sociale oferite prin institutiile statutului cat si interventiile cu caracter social specifice sectorului ONG se vad amenintate de micsorarea fondurilor disponibile, o noua abordare in vederea obtinerii schimbarii sociale pozitive este necesara: antreprenoriatul social.

Prin imbinarea principiilor din mediul de afaceri cu intelegerea beneficiarilor si a problemelor sociale cu care acestia se confrunta, antreprenoriatul social poate genera sustenabilitatea si independenta solutiilor sociale. Pentru a contribui la intelegerea acestui mod de gandire si prin aceasta, la stimularea initiativelor de tipul antreprenoriatului social am dezvoltat acest curs certificat CNFPA.

Capitolele cursului :

Analiza conceptului de antreprenoriat social

Lucru pe studii de caz relevante, internationale si locale

Dezvoltarea unui plan de afaceri cu miza sociala

Utilizarea "Business Model Generation" pentru dezvoltarea unui model de afaceri social.

Analizarea unei idei de antreprenoriat social din perspective precum: Surse de venit , Impact social, Activitati cheie , Parteneri cheie, Resurse, Costuri, Clienti, Canale de distributie.

Imbinarea activitatilor generatoare de venit cu cele cu impact social

Cine poate participa :

Programul se adreseaza celor care doresc sa initieze activitati generatoare de venit cu impact social in cadrul organizatiilor non-guvernamentale din care fac parte sau pe cont propriu, precum si persoanelor resursa pentru astfel de entitati.

Participantii eligibili sunt persoane care au domiciliul in judetele: Alba, Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj, Sibiu.

Aplicantii trebuie sa aiba statut de persoana activa in cadrul unor institutii publice sau private care au in obiectul de activitate promovarea si derularea de masuri de incluziune sociala. Exemple de aplicanti eligibili: Specialisti in economia sociala, specialisti in incluziune sociala - lucratori sociali, asistenti comunitari, mediatori familiali, mediatori sanitari, mediatori scolari, membri ONG, membri ai intreprinderilor sociale.

Nivelul minim de studii: studii medii

Cum se desfasoara:

Cursul se va desfasura pe parcursul a 3 zile, dupa cum urmeaza: 2,3,4 martie si 15,16,17 martie, cu cate o grupa a cate 16 participanti. Dupa sesiunile de lucru in sala, participantii isi vor definitiva in particular proiectul final iar sesiunile de feedback si examenul vor avea loc in data de 24 martie.

Participarea la curs este gratuita, participantilor urmand sa le fie asigurate materialele de curs (suport de curs, fise de lucru), masa de pranz, coffee break.

Transportul va fi decontat de catre organizator (bilet de tren, bilet de autobuz/microbuz, bon de combustibil in limita a 7,5l/100km).

Cazarea participantilor cu domiciliul in afara orasului Cluj-Napoca va fi asigurata de catre organizator.

Pentru inscrieri, completati formularul online.

Traineri

Oana Toiu : Oana aduce in training experienta practica din teren, precum si intelegerea cadrului general de dezvoltare a economiei sociale in Romania si dincolo de granitele ei. Este acreditata ca antreprenor social de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei sociale si face parte din grupurile consultative asupra legislatiei economiei sociale in Romania si a ghidului de finantare POSDRU pe economie sociala. Pornind de la o baza academica in comunicare sociala, in ultimi 6 ani a lucrat in dezvoltare organizationala si campanii de comunicare ca Presedinte AIESEC Bucuresti, Expert al Secretariatului General al Guvernului in Campania S.P.E.R, colaborator Human Invest si Ascendis, in Agentia de Monitorizare a Presei si TEDxBucharest

Paul Calin : Paul are 32 de ani, din care ultimii 10 si i-a petrecut in lumea trainingului si a resurselor umane . Experienta sa in dezvoltare organizationala, atat in organizatii non-guvernamentale din tara si strainatate cat si in multinationale face din Paul un sfatuitor lucid. Paul alege cu usurinta ce e mai relevant din ambele lumi, atat in dezvoltarea acestui curs cat si in lucrul ulterior cu participantii la curs.

Cursul este organizat de KCMC - K Consulting in Management and Coordination in cadrul proiectului Romano Cher - Casa Romilor , cofinantat din Fondul Social European – POSDRU 2007 -2013, proiect ce isi propune revalorizarea mestesugului traditional rom. Cursurile organizate in cadrul proiectului au rolul de a pregati resurse umane care pot sprijini dezvoltarea entitatilor de economie sociala in randul comunitatilor de mestesugari.

Echipa KCMC reuneste activisti, oameni de afaceri, antreprenori, facilitatori si comunicatori a caror experienta, capacitate de analiza si inovare devin resursele cu care sustinem dezvoltarea solutiilor viabile de impact social. Facem asta prin proiectele proprii si prin servicii de comunicare, consultanta si training oferite celor care contribuie la aceeasi misiune.

Informatii contact:

inscrieri@kcmc.ro

Orlando Neagoe
0734.800.284

Strada Locotenent Aviator Marcel Andreescu, nr. 15
Telefon: 021 539 08 83

   
 
 
Alte Articole
Formator
Manager de Proiect
Manager de Proiect
Introducere in PR
Agent de vanzari
Introducere in PR
Competente antreprenoriale (in economie sociala)
Competente antreprenoriale in economie sociala
AGENT DE VANZARI
Agent de vanzari
COMPETENTE ANTREPRENORIALE
Competente antreprenoriale (in economie sociala)
 
Ultimele stiri
 
Startul proiectului „DeltActiv - Programe integrate pentru locuitorii Deltei”
Asociatia "Romano ButiQ", in parteneriat cu KCMC – K Cons ...
citeste mai mult

„Calificarea meseriasilor traditionali romi”

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita in parteneriat cu  ...

citeste mai mult

Programele de Formare

Divizia de training a KCMC

S-a nascut din munca noastra pe teren alaturi de benefician si din pasiunea echipei pentru procese de transformare sociala. Lucrand direct cu grupurile vulnerabile sau cu ONGuri care lupta pentr ...

citeste mai mult

Formator

Formator
Inscrierile au fost incheiate


Curs autorizat CNFPA – cod cor: 242401
Locul desfasura ...

citeste mai mult

Manager de Proiect

Manager de Proiect


Locul desfasurarii: Bucuresti
Perioada de desfasurare: 18-21 aprilie 2013

INSCRIERILE S-AU IN ...

citeste mai mult

Manager de Proiect

Manager de Proiect
S-au incheiat inscrierile pentru cursul "Manager de Proiect"

Bucuresti - Perioada 22 -25 Noiembrie 2012

Cursul MANAGER DE PROIECT isi propune sa vina ...

citeste mai mult

alte stiri
 
Resurse
 
Resurse KCMC Cursuri
...
citeste mai mult

alte resurse