Cursuri
 
Competente antreprenoriale (in economie sociala)  

Competente antreprenoriale in economie sociala
S-au incheiat inscrierile pentru cursuri!

Curs autorizat CNFPA, recunoscut de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii
Bucuresti - o sesiune pentru 15 participanti
Perioada de desfasurare:
13.05 – 15.05 2011
20.05 – 21.05 2011


Inovatia si evolutia sociala au pornit de-a lungul istoriei de la oameni care au impletit viziunea unei schimbari cu forta si curajul de a actiona.

Acest fapt nu s-a schimbat nici pana in prezent, doar instrumentele propuse sunt altele. Intr-un context mondial si national in care atat serviciile sociale oferite prin institutiile statutului cat si interventiile cu caracter social specifice sectorului ONG se vad amenintate de micsorarea fondurilor disponibile, o noua abordare in vederea obtinerii schimbarii sociale pozitive este necesara: antreprenoriatul social.

Prin imbinarea principiilor din mediul de afaceri cu intelegerea beneficiarilor si a problemelor sociale cu care acestia se confrunta, antreprenoriatul social poate genera sustenabilitatea si independenta solutiilor sociale. Pentru a contribui la intelegerea acestui mod de gandire si prin aceasta, la stimularea initiativelor de tipul antreprenoriatului social am dezvoltat acest curs certificat CNFPA, cu o durata de 5 zile.

Etapele cursului :

Analiza conceptului de antreprenoriat social

Lucru pe studii de caz relevante, internationale si locale

Dezvoltarea unui plan de business afaceri cu miza sociala

Utilizarea "Business Model Generation" pentru dezvoltarea unui model de afaceri business social.

Analizarea unei idei de antreprenoriat social din perspective precum: Surse de venit , Impact social, Activitati cheie , Parteneri cheie, Resurse, Costuri, Clienti, Canale de distributie.

Imbinarea activitatilor generatoare de venit cu cele cu impact social

Cine poate participa :

Programul se adreseaza celor care doresc sa initieze activitati generatoare de venit cu impact social in cadrul organizatiilor non-guvernamentale din care fac parte sau pe cont propriu, precum si persoanelor resursa pentru astfel de entitati prin proiectele finantate FSE –Dezvoltarea economiei sociale, si nu numai. Pentru participarea gratuita la acest curs este necesar sa faceti parte din una din categoriile tinta eligibile (vezi categoriile) si sa va inscrieti. Aplicarile vor fi evaluate continuu, iar locurile se vor ocupa in ordinea acceptarii participantilor, pana cel mai tarziu pe 22 aprilie 2011 ora 15.00.

Cum se desfasoara:

Cursul se va desfasura cu o grupa de maximum 15 participanti, in sala de training de la sediul KCMC : Str. Aviator Marcel Andreescu nr. 15, sector 1, Bucuresti (harta)

Cursul se va desfasura pe parcursul a trei etape, incepand cu 13 mai 2011 (4 zile in sala de training, studiu individual si examen) desfasurate astfel:

Etapa I – Teorie si practica: 13, 14, 15 mai (9:30-18:00)

Etapa II – Lucru individual : dezvoltarea unui plan de antreprenoriat social (16 – 20 mai)

Etapa III – Feedback asupra planurilor create: 20 mai (9.30– 18.00)

Examen CNFPA: 21 mai 2011

Examenul final de certificare va fi sustinut in fata unei Comisii formata din reprezentanti ai CNFPA si ai KCMC. Examenul final va consta in prezentarea aplicatiilor practice realizate in modulul de lucru individual. Ca urmare a absolvirii examenului, fiecare participant va primi un Certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si CNFPA.

Trainer

Paul Calin : Paul are 32 de ani, din care ultimii 10 si i-a petrecut in lumea trainingului si a resurselor umane . Experienta sa in dezvoltare organizationala, atat in organizatii non-guvernamentale din tara si strainatate cat si in multinationale face din Paul un sfatuitor lucid. Paul alege cu usurinta ce e mai relevant din ambele lumi, atat in dezvoltarea acestui curs cat si in lucrul ulterior cu participantii la curs.

Cursul este organizat de KCMC - K Consulting in Management and Coordination in cadrul proiectului Romano Cher - Casa Romilor , cofinantat din Fondul Social European – POSDRU 2007 -2013.

Echipa KCMC reuneste activisti, oameni de afaceri, antreprenori, facilitatori si comunicatori a caror experienta, capacitate de analiza si inovare devin resursele cu care sustinem dezvoltarea solutiilor viabile de impact social. Facem asta prin proiectele proprii si prin servicii de comunicare, consultanta si training oferite celor care contribuie la aceeasi misiune.

Informatii contact:

inscrieri@kcmc.ro

Strada Locotenent Aviator Marcel Andreescu, nr. 15

Telefon: 021 539 08 83

   
 
 
Alte Articole
Formator
Manager de Proiect
Manager de Proiect
Introducere in PR
Agent de vanzari
Introducere in PR
Competente antreprenoriale (in economie sociala)
Competente antreprenoriale in economie sociala
AGENT DE VANZARI
Competente antreprenoriale in economie sociala
Agent de vanzari
COMPETENTE ANTREPRENORIALE
 
Ultimele stiri
 
Startul proiectului „DeltActiv - Programe integrate pentru locuitorii Deltei”
Asociatia "Romano ButiQ", in parteneriat cu KCMC – K Cons ...
citeste mai mult

„Calificarea meseriasilor traditionali romi”

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita in parteneriat cu  ...

citeste mai mult

Programele de Formare

Divizia de training a KCMC

S-a nascut din munca noastra pe teren alaturi de benefician si din pasiunea echipei pentru procese de transformare sociala. Lucrand direct cu grupurile vulnerabile sau cu ONGuri care lupta pentr ...

citeste mai mult

Formator

Formator
Inscrierile au fost incheiate


Curs autorizat CNFPA – cod cor: 242401
Locul desfasura ...

citeste mai mult

Manager de Proiect

Manager de Proiect


Locul desfasurarii: Bucuresti
Perioada de desfasurare: 18-21 aprilie 2013

INSCRIERILE S-AU IN ...

citeste mai mult

Manager de Proiect

Manager de Proiect
S-au incheiat inscrierile pentru cursul "Manager de Proiect"

Bucuresti - Perioada 22 -25 Noiembrie 2012

Cursul MANAGER DE PROIECT isi propune sa vina ...

citeste mai mult

alte stiri
 
Resurse
 
Resurse KCMC Cursuri
...
citeste mai mult

alte resurse